Nieuws overzicht

We mogen weer

Kijk je met ons mee naar Enschede tijdens de coronacrisis? Een bijzondere periode, waarin aangetoond werd hoe initiatiefrijk iedereen in Enschede is.

Lees meer

Campagne picknicken in Twente

Met Hemelvaart, Pinksteren en aankomende zomer wordt picknicken in de natuur of in je eigen tuin populair. We hebben mooie initiatieven van diverse ondernemers ontvangen en gebundeld.

Lees meer

Plattegronden dinsdag- en zaterdagmarkt

De markt op dinsdag en zaterdag gaat door met in acht neming van de regels met betrekking tot afstand en hygiëne. Dat betekent dat marktondernemers veelal rouleren.

Lees meer

Fijn dat je er weer bent!

In de stad blijven natuurlijk alle richtlijnen gelden, maar het is ook heel fijn om te zien dat de stad weer bezoekers kan ontvangen.

Lees meer

Enschede-Münster partnersteden

Enschede heeft al twee partnersteden, dit zijn Palo Alto en Dalian. Hier wordt Münster aan toegevoegd. Er zijn al verschillende samenwerkingen met deze Duitse stad.

Lees meer

Duitse quiz succesvol

De Duitse bezoekers, die normaliter goed de weg weten te vinden naar Enschede, blijven momenteel ook zoveel mogelijk thuis. Om toch in contact te blijven met deze gasten, is er een leuke quiz gemaakt met vragen over Enschede.

Lees meer

#NLBlijftThuis – video

#NLBlijftThuis - video Met de actie #NLBlijftThuis steken de zeven regionale kranten van DPG Media, waaronder de Twentse Courant Tubantia, het AD en radiozender Qmusic Nederland een hart onder de riem in deze moeilijke tijden. Met een drone werd Enschede deze week gefilmd. Een prachtig initiatief waar veel Enschedeërs, instanties en bedrijven graag aan mee […]

Lees meer

Effect corona op bezoek- en verkeersstromen

Effect corona op bezoek- en verkeersstromen De oproep om thuis te blijven heeft zeker effect. Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, is het aantal bezoekers aan de binnenstad enorm gedaald. Dit blijkt uit WiFi tellingen van CityTraffic. Ook het aantal inritten in de parkeergarage is veel minder geworden. Uit de SMART app komt naar voren […]

Lees meer

Ster boven Enschede – Publicatie in de Telegraaf

Afgelopen zaterdag stond er een mooie publicatie over Restaurant Joann in de Telegraaf. Een prachtige recensie, waarin Joann werd beschreven als een tot in de puntjes verzorgde moderne zaak in een klassieke ambiance.

Lees meer

Enschede met recht ‘de grootste van het Oosten’ – Publicatie in Trouw

Zaterdag 15 februari j.l. verscheen een mooie publicatie over Enschede in Trouw met bovenstaande titel. De enthousiaste journalist Sarah Mie Luyckx bracht afgelopen maand een bezoek aan de stad.

Lees meer