CARLA TWENTE - medewerker tourist info

Geboren en getogen in Enschede. Ik heb veel gereisd voor mijn werk, maar kwam altijd weer thuis in deze mooie stad. Voor mij is het niet meer dan logisch dat ik andere mensen op weg help vanuit de Tourist Info.

Ik ben Carla Twente ik werk nu ruim 5 jaar als medewerker Tourist Info bij Enschede Promotie. Ik voorzie onze bezoekers van de juiste informatie, meestal in het Nederlands of Duits. Niet alleen via de balie wordt er informatie opgevraagd, dit kan ook per mail of via de WhatsApp telefoon. Daarnaast ondersteun ik het team daar waar nodig bij de voorbereiding van evenementen of andere activiteiten. Hiervoor heb ik 40 jaar in het toerisme gewerkt, ik ben dol op reizen en nieuwe plekken ontdekken. Ik woon in Enschede, middenin het centrum. Ik vind het heerlijk om de reuring van de stad dichtbij te hebben.

Hoe vind je het om bij Enschede Promotie te werken?

Top! Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Enschede Promotie. De collegialiteit en betrokkenheid is groot in het team. Er hangt een fijne werksfeer, we kunnen het heel goed met elkaar vinden. Samen gaan we voor het beste resultaat. Met pijn in mijn hart neem ik eind mei afscheid van mijn lieve collega’s, want dan mag ik van mijn pensioen gaan genieten. Dubbel, maar ik heb ook heel veel zin om mooie reizen te gaan maken.

 


Wat is jouw favoriet Enschede Promotie evenement en waarom?

Ik kan niet één favoriet evenement noemen, want het zijn er absoluut meerdere. Ieder seizoen heeft zijn eigen gave evenementen. Afgelopen jaar was de eerste editie van Enschede Lights Up in december, het was geweldig! Ook Winter Wonderland vind ik heel knus en gezellig rond de feestdagen. Vier de Zomer is dan wel geen evenement, maar wel een van mijn favorieten. De stad is gezellig aangekleed, het is vaak mooi weer, er zijn veel mensen in de stad. Heel gezellig!

Wat zijn jouw must do tips in Enschede?

Ik hou ervan om met vrienden op een van de vele terrassen te zitten, lekker bijkletsen onder het genot van een drankje en een hapje. De Oude Markt is heel gezellig, maar ook in de kleine straatjes vind je leuke hotspots. Bezoek ook eens het theater, er zijn zoveel leuke voorstellingen. Er is voor ieder wat wils!